Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen psychologenpraktijk

Hieronder staan onze veelgestelde vragen. Heeft u na aanleiding van deze pagina toch nog vragen, neem dan contact met ons op.

Hoe lang is de wachttijd bij Psychocare Venlo?

Wij hebben helaas te maken met een wachtlijst. De wachttijd tot aan de intake is moeilijk in te schatten en hangt af van de lopende trajecten. U dient zeker rekening te houden met minimaal 4, 5  maanden wachttijd.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Een verwijsbrief is niet nodig bij Psychocare Venlo.

Hoeveel krijg ik vergoed van de zorgverzekering

De therapiekosten worden meestal vergoed door uw zorgverzekeraar, mits u aanvullend verzekerd bent. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw verzekeringspakket. Dat is dus bij elke verzekering en elk pakket weer anders. Doorgaans geldt: hoe hoger u verzekerd bent, hoe hoger de vergoeding is op jaarbasis. Let op veel verzekeraars hanteren dagvergoedingen met een maximum. U dient de factuur achteraf te declareren bij uw zorgverzekering. Voordeel : Geen kosten bij eigen risico! Klik hier voor meer informatie.

Hoe kan ik me aanmelden bij Psychocare Venlo

U kunt het contactformulier invullen met uw gegevens zodat wij u kunnen bellen. U kunt ook uw naam en telefoonnummer inspreken op +31 (0) 6 416 854 37. Mailen via info@psychocarevenlo.nl kan ook. Er volgt altijd een korte telefonische kennismaking om te bepalen wat wij voor u kunnen betekenen.

Kan ik een afspraak kosteloos annuleren?

U kunt uw afspraak afzeggen of verplaatsen, dit dient u echter minimaal 48 uur van tevoren te doen, anders wordt het consult in rekening gebracht ivm de gereserveerde tijd. Bij verzetten dient u er echter wel rekening mee te houden dat de agenda meestal volgende 2, 3 weken volgepland is en dat u iets langer moet wachten voor de volgende afspraak kan plaatsvinden.

Kom ik steeds bij dezelfde therapeut tijdens mijn behandeling?

Ja, u heeft te maken met één therapeut gedurende het hele traject. Alleen in incidentele situaties en in goed onderling overleg kan dit afwijken. Bij relatietherapie kunt u kiezen voor 1 of 2 therapeuten.

Hoe lang duurt een therapietraject

Gemiddeld aantal sessies: 6 tot 8 van een uur, uiteraard afhankelijk van de problematiek. Bij korte sessie van een half uur zal het traject vanzelfsprekend wat langer doorlopen. Doorgaans zitten er 2 tot 3 weken tussen elke afspraak.

Corona

Onze praktijk is corona-proof. Dit houdt in dat de door de overheid gestelde maatregelen in acht worden genomen. Er geldt een mondkapjesplicht in de wachtruimte.

Wij houden de regels van het RIVM in acht. Wij verzoeken u om voor uw en ons welzijn deze regels ook na te leven te leven.

Er zijn hygiënische ontsmettingsdoekjes beschikbaar in toiletruimte

Er is vloeibaar ontsmettingsmiddel beschikbaar

Toiletruimte, sanitair, deurklinken, pinapparaat en wachtruimte worden meerdere malen per dag schoongemaakt

Wij als team wassen voor en na elke afspraak grondig onze handen en desinfecteren met ontsmettingsmiddel

Wij zullen geen handen meer schudden

We verzoeken om per pin te betalen

Verder verzoeken wij u dringend om bij verkoudheids- hoest- en griepklachten en/of koorts de afspraak te annuleren, indien mogelijk ruim op tijd tot 24 uur voor de afspraak. Uiteraard zullen ook wij genoodzaakt zijn onze afspraken te moeten afzeggen indien wij zelf hiermee te kampen krijgen. Afspraken kunnen te allen tijde via beeldbellen of telefonisch plaatsvinden.

Tevens verzoeken wij u om op het exacte tijdstip dat u een afspraak heeft binnen te komen, zodat we voorkomen dat er meerdere mensen tegelijkertijd in de wachtruimte zitten.

 

Hartelijk dank voor uw medewerking en begrip.

 

Voor wat kan ik bij Psychocare Venlo terecht?

De soorten psychische problemen waarvoor mensen in therapie gaan, kunnen heel verschillend zijn. Veel voorkomende klachten worden behandeld zoals stressklachten, angstklachten, onzekerheidsklachten, verwerkingsproblemen, relatieproblemen.

Psychocare Venlo hanteert korte-termijn-oplossingen voor zowel particulieren als bedrijven. Zo werkt Psychocare Venlo bijvoorbeeld samen met de gemeente Venlo. U heeft geen verwijsbrief van de huisarts nodig en kunt direct een afspraak maken. Neem contact met ons op voor meer info!

Welke tips voor psychische problemen heeft u?

Bent u somber? Wilt u zich weer goed voelen? Lees nu onze tips tegen somberheid. Piekert u veel, lees dan de tips tegen piekeren. Meer tips en adviezen nodig? Maak gerust een afspraak. Of kijk regelmatig op onze website of op onze facebookpagina, waar wij geregeld tips met u delen.