Schematherapie

Herken je terugkerende vervelende of hardnekkige patronen bij jezelf? Schematherapie helpt je deze patronen te veranderen.
Schematherapie is een stroming binnen de gedragstherapie. Gevoelens en ervaringen uit je jeugd spelen hierbij een grote rol. Hoe je opvoeders met je omgingen, heeft een grote invloed op je gevoelsleven als volwassene.

Schematherapie richt zich op het begrijpen hoe deze problemen zijn ontstaan, waarom je je op een bepaalde manier gedraagt en waarom je je zo slecht voelt soms. Het gaat dus om het creëren van inzichten. Deze inzichten helpen je de huidige problemen en patronen die je ervaart te doorbreken.

Deze therapie richt zich dus eigenlijk niet zo zeer op de huidige klacht maar op de onderliggende denkpatronen en gedragspatronen waardoor die klacht ontstaat.

Wij gebruiken schematherapie als onderdeel binnen een therapietraject. Deze vorm van therapie bestaat o.a. uit inzichtverschaffing, meestal middels het gebruik van poppetjes en daarnaast krijg je praktische opdrachten om toe te passen binnen je dagelijks leven. Een patroon is immers niet 1,2,3 te doorbreken, zie dit als een proces. Wij begeleiden u graag in dit proces!

Meer info?
Neem gerust contact op of stuur een mail.

Kijk ook eens naar Psychodynamische therapie