Breathwork

Vanaf heden ook bij Psychocare Venlo : ademsessies

Sinds kort werken wij nauw samen met Gerrie Laudy, ademcoach. Nadat we zelf hebben kennisgemaakt met deze mooie en bijzondere coachingsvorm bij Gerrie, waren we zo enthousiast hierover en Gerrie’s werkwijze, dat we vonden dat deze discipline niet mocht ontbreken binnen onze dienstverlening.

“Zoals je ademt leef je. Dat klinkt misschien wat vreemd maar het is echt zo. Mensen die vol vertrouwen in het leven staan en het leven kunnen nemen zoals het is, ademen doorgaans rustiger en meer naar de buik dan mensen die meer moeite hebben met het leven, veel piekeren of vaak angstig zijn. Bij de laatste groep zie je vaak een onrustiger en oppervlakkiger adempatroon.

Ademen gaat vanzelf, daar hoef je niet over na te denken en niets voor te doen. Het wordt geregeld door je autonome zenuwstelsel. Als je schrikt stokt je adem, als je huilt schokt je adem, als je bang bent houd je je adem in, als je piekert adem je oppervlakkig, als je sport haal je meer adem. Helemaal vanzelf. Je adempatroon past zich aan aan je fysieke activiteit en gesteldheid en wordt beïnvloed door hoe je je voelt en je emoties.

Het mooie is dat je je ademhaling ook bewust kunt sturen om je zenuwstelsel in balans te brengen en je welbevinden te beïnvloeden. Zo kun je voor meer rust en helderheid in je hoofd zorgen en kun je je hartslag en bloeddruk beïnvloeden. Als je rustig en wat dieper doorademt terwijl je een intense emotie voelt, maak je er als het ware meer ruimte voor. Je kunt je emotie dan voelen zonder er in te verdwijnen.” Aldus Gerrie.

ADEMCOACHING

Middels ademcoaching ga je samen met de coach op zoek naar mogelijke verstoringen in het adempatroon. Doorgaans ligt er een diepere oorzaak aan ten grondslag, zoals b.v. chronische stress, onderdrukte emoties of gebeurtenissen die veel impact hadden zoals trauma’s. Met ademsessies komen deze zaken aan het licht, kunnen er inzichten ontstaan en kan alles weer gaan stromen. Het is een bijzonder en mooi proces om via dit lichaamswerk aan je problemen te werken. ​

GERRIE licht het graag toe :

In 2009 maakte ik voor het eerst kennis met de kracht van adem. Ik nam deel aan een ademsessie in een groep. Wat er precies gebeurde en waarom het me goed deed, kon ik niet eens navertellen. Het raakte me enorm en ik voelde me na afloop erg rustig en helder. Vijf jaar later volgde ik zelf een opleiding voor ademcoaching. En daarna nog een voor meer verdieping.

De adem brengt je in het hier en nu, in contact met je lijf. Bewust ademen helpt je om steeds meer uit je hoofd te komen en echt te gaan voelen. ‘Lastige’ emoties blijken bijvoorbeeld geen probleem te zijn als je ze gewoon toelaat terwijl je rustig doorademt. Het verzet ertegen kan juist voor onnodig drama zorgen en kost bovendien veel energie.

Bewust ademen zorgt voor meer rust en balans, minder gepieker, meer energie en levensvreugde.

Ook op het gebied van zingeving kan er een wereld voor je open gaan. Een ademsessie kan geestverruimend zijn en diepe inzichten geven. Je kunt al je overtuigingen en de verhalen die je jezelf vertelt in een ander perspectief gaan zien en dat kan bevrijdend zijn.

De adem is een geweldig instrument voor meer balans én bewustzijnsontwikkeling. Het heeft mij veel gebracht en ik vind het ontzettend tof om daar mee te werken. Fijn om dat  ook bij Psychocare te kunnen doen!

 

 

 

 

 

Een ademcoaching duurt maximaal 90 minuten en kost €110

De ademsessies vinden plaats op de praktijk van Gerrie Laudy in Steyl, Sint Michaelstraat 4. Zij heeft hier een prachtige praktijk waar je in een oase van rust kan werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

 

Voor meer info of een afspraak : klik hier.