Hulp bij piekeren

Hulp bij piekeren

Piekeren, malen, tobben, brengt ongetwijfeld stress en spanning met zich mee. U kunt niet meer stoppen met denken. Uw gedachten blijven maar komen en ze blijven maar in cirkeltjes ronddraaien. ‘Er ontstaat een constante (niet beheersbare) gedachtestroom die het normale denken zo beïnvloedt, dat u moeite hebt om tot een oplossing te komen’. Psychocare Venlo biedt hulp bij piekeren.

Wat kan ik doen tegen piekeren?

Piekeren, kan erg vermoeiend en tijdrovend zijn. Vaak zorgt het ervoor dat u slecht slaapt of dat u de aandacht moeilijk bij de dingen kunt houden die u aan het doen bent. Wanneer u veel aan het tobben bent, kan dit erg frustrerend zijn en het kan u zelfs somber maken. En soms zijn de klachten zo overheersend dat het piekeren leidt tot een depressie. Gelukkig is er wat tegen te doen!

Piekeren is stress hebben

Piekeren betekent stress hebben. Door piekeren wordt alle ruimte weggenomen om te presteren. Het is een signaal: u maakt zich zorgen of er is angst. Tevens kan langdurig piekeren uiteindelijk mede oorzaak zijn voor een burn-out. Overmatig piekeren gaat vaak samen met irreële angsten: u maakt zich zorgen om dingen die waarschijnlijk nooit zullen gebeuren. Iedereen piekert wel eens, maar als het uw welzijn beïnvloed, en er klachten ontstaan dan is er sprake van overmatig piekeren en is er hulp nodig.

Hulp bij piekeren nodig?

Psychocare Venlo biedt hulp d.m.v. inzichten en praktische handvatten. Samen met één van de ervaren medewerkers van Psychocare Venlo gaat u op zoek naar de oorzaak van het overmatige piekeren. Vaak betreft het irreële gedachten die het welbevinden enorm belemmeren. O.a. Middels RET/cognitieve gedragstherapie gaan we dit probleem te lijf. Ook wordt veel aandacht besteed aan ontspanningsoefeningen en mindfulnessbased therapie. Als u meer wilt weten over onze behandelmethoden om piekeren te voorkomen en aan te pakken, neem dan vrijblijvend contact met ons op, we staan u graag te woord!

Hulp bij psychische problemen

Naast hulp bij piekeren biedt Psychocare Venlo hulp bij o.a. de volgende problemen:

Hulp bij stress | Hulp bij verlies | Hulp bij piekeren | Hulp bij ontslag | Relatietherapie  | Hulp bij negatief zelfbeeld | Hulp bij traumaverwerking | Hulp bij beschadigd vertrouwen.