Hulp bij beschadigd vertrouwen

Hulp bij beschadigd vertrouwen

Hulp bij beschadigd vertrouwen nodig? Psychocare Venlo gaat samen met u op zoek naar manieren om uw vertrouwen in uzelf te verstevigen, waardoor u weer in staat bent om te gaan vertrouwen in anderen en het vertrouwen in het levensproces te herwinnen.

Voorbeelden beschadigd vertrouwen

Voorbeelden waarbij een beschadigd vertrouwen kan ontstaan:

  • In de medische wereld en hulpverlening
  • In de partner
  • In een ouder
  • In een relatie met een verslaafde (alcohol,drugs)

Mijn vertrouwen is beschadigd. Wat kan ik doen?

Het is belangrijk te gaan werken aan het besef dat het vertrouwen iets is wat in jezelf zit. Het vergt een actieve houding om een bewuste keuze hierin te maken. Maar, als je vertrouwen geeft, loop je risico’s: Je hebt geen garantie dat het vertrouwen niet nog een keer wordt beschadigd. Je geeft iets uit handen waar je geen controle op hebt. Het geven van vertrouwen maakt jezelf kwetsbaar. En dat is nu net zo lastig om te voelen als het vertrouwen al is beschadigd. Daarom is het zo van belang dat het vertrouwen in jezelf hersteld wordt.

Psychocare Venlo onderzoekt waar het probleem vandaan komt

We gaan onderzoeken waar de problemen op het gebied van vertrouwen zijn ontstaan. Dat kan iets zijn uit de jeugd, maar ook later zijn ontstaan door een bepaalde gebeurtenissen of een reeks gebeurtenissen. Als deze dingen helder zijn gaan we aan de slag met het herstellen van het eigen vertrouwen.  Men leert d.m.v. gesprekken, inzichten en praktische oefeningen en technieken het fundament bij zich zelf te herstellen. Meestal is dit een proces, geen knop die je aan en uitzet.

Gebruikte technieken van Psychocare Venlo

De technieken die wij o.a. toepassen zijn EMDR, relatietherapie, ik-versterkende oefeningen, NLP en personal coaching. Ook cognitieve gedragstherapie is zeer zinvol gebleken. Schematherapie maakt patronen uit je opvoeding zichtbaar en helpt deze patronen te doorbreken.

Wilt u meer weten, kijk dan eens rond op onze website of neem contact op.

Vertrouwen beschadigd door relatie

Vind u het moeilijk om over gevoelens te praten? Zijn er financiële problemen, is het vertrouwen beschadigd door alcohol of drugs? Dan kan relatietherapie uitkomst bieden. De problemen waar jullie mee worstelen, de issues die spelen worden besproken tijdens relatietherapie in Venlo. Naast relatietherapie, zal ook de indviduele aanpak zinvol zijn. Ook al hebben de problemen betrekking op de relatie.

Hulp nodig bij psychische problemen?

U kunt bij Pscyhocare Venlo terecht voor oa:

Hulp bij stress | Hulp bij verlies | Hulp bij piekeren | Hulp bij ontslagRelatietherapie | Hulp bij negatief zelfbeeld | Hulp bij traumaverwerking | Hulp bij beschadigd vertrouwen