De mensen achter Psychocare Venlo

Het team van Psychocare Venlo

Het team van psychologenpraktijk Psychocare Venlo bestaat uit twee enthousiaste psychologen die vol passie de samenwerking zijn aangegaan binnen hun psychologenpraktijk. De twee psychologen werken vanuit hun eigen praktijk die gevestigd is in Tegelen. Wij werken nauw samen met Gé Kusters, systeemtherapeut. Gé is een zeer gedreven therapeut met jarenlange ervaring in het vak van de hulpverlening. Op vrijdagen en zaterdagen is hij werkzaam op de praktijk van PsychoCare Venlo. locatie Blerick. Verder is beeldend therapeut Cigdem Cinar ons team komen versterken. Zij is werkzaam op de donderdag in Blerick. Ook Cigdem heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van cliënten als vaktherapeut en weerbaarheidscoach.

Onlangs zijn we de samenwerking aangegaan met Gerrie Laudi, ademcoach. Ook zij is een ervaren therapeut en werkt met veel bezieling.

Medio oktober is Kim Teeuwen op donderdag in Tegelen en vrijdag in Blerick werkzaam als psychosociaal lichaamsgericht hypnotherapeut. Middels deze therapie worden onbewuste processen bewust gemaakt.

In 2021 is ons team versterkt met onze enthousiaste back-office-medewerker, Tessie van der Coelen. Momenteel ondersteunt zij de psychologen met alle voorkomende werkzaamheden binnen de praktijk, en zal ze steeds verder doorgroeien om zelf binnen onze organisatie trajecten te gaan oppakken. Op onze nieuwe praktijk in Blerick is Susan Opdenberg gestart als massagetherapeute.  Ook verzorgt zij ademsessies en traumarelease sessies. Vanaf medio mei 2023 is Floor van Rooij gestart als back-office-medewerker. Zij zal ook het oplaadpunt voor mensen begeleiden.

Alle therapeuten binnen onze organisatie hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen en hun proces en doen dat met passie en enthousiasme. Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en inlevingsvermogen staan binnen dit psychologenteam voorop.

Sylvia Faassen

De mens met al zijn gedragingen heeft mij altijd al enorm geboeid. Nadat ik na mijn studie in het bedrijfsleven terechtkwam groeide deze interesse in de psychologie meer en meer. Logisch gevolg was het uiteindelijk voor mij om opnieuw de studieboeken in te duiken en me om te scholen tot psychosociaal therapeut. Zo heb ik o.a. de 4-jaar-durende studie complementair psychotherapeut gevolgd, daarnaast o.a. psychosociale therapie, cognitieve gedragstherapie, medische basiskennis, psychopathologie en EMDR.

Elke dag weer voel ik mij bevoorrecht dat mensen hun verhaal met mij delen en dat ik hen mag ondersteunen in hun proces. Niets is mooier om mensen positief te zien veranderen. Hoe iemand vol vertrouwen, kracht en positiviteit de praktijk weer verlaat.

Als therapeut en psycholoog vind ik het enorm belangrijk mij te blijven ontwikkelen in mijn vakgebied. Naast een stuk eigen levenservaring, waarbij ook ik elke dag weer leer, volg ik jaarlijks bij- en nascholing, supervisie- en intervisietrajecten op diverse studiegebieden. Een proces dat nooit stilstaat, blijft uitdagen, net als het leven zelf!

Graag ga ik met u het proces aan om uw persoonlijke doelen op een plezierige manier te verwezenlijken. Dat zal ik doen met interesse, passie en inlevingsvermogen!

Maak een afspraak of mail gerust naar sylvia@psychocarevenlo.nl

Claudia Faassen

Mijn naam is Claudia Faassen. Sinds 2005 ben ik werkzaam bij PsychoCare Venlo. Na mijn studie psychologie volgde ik, naast mijn werk als psycholoog, de opleiding tot EMDR therapeut. Mijn specialisatie is psychoanalytische therapie. Dit betekent dat ik praktisch, klachtgericht, op het hier-en-nu gericht kan werken, maar ook kan ik therapie geven gericht op inzicht in onderliggende problematiek en psychodynamiek.

Het therapeutenvak blijft een groeiproces en ik wil me graag blijven verdiepen middels bij- en nascholing. Elk jaar staan er nieuwe workshops en cursussen op ons programma die aansluiten bij hetgeen wij doen: therapie geven. In het kader van bij- en nascholing zie ik het als mijn plicht maar vooral ook als uitdaging te blijven studeren en onze kennis te verbreden op ons vakgebied.

Het therapie traject is een proces en vergt tijd, vertrouwen en doorzettingsvermogen. Ik kan u hierbij helpen omdat ik samen met u dit proces aanga. Met respect, inlevingsvermogen en enthousiasme. Ik geloof in verandering en zal samen met u naar uw doelen werken.

U mag de eerste stap zetten en ik zie u graag terug bij ons in de praktijk.

Maak een afspraak of stuur een mail naar claudia@psychocarevenlo.nl