Oplaadpunt voor mensen achtergrond informatie

OPLAADPUNT VOOR MENSEN

Voor herstel- en preventie

In oktober 2022 startten wij met een nieuwe dienst binnen Psychocare Venlo, gericht op ontstressen en het opbouwen van je energie.

Zo’n 80% van de Nederlandse bevolking heeft  in enige mate last van Nek, Schouder en Rugklachten. Werkhouding, werkdruk en stress zorgen voor steeds meer lichamelijke en psychische klachten.

Een ontspanningsmassage zorgt voor een vermindering van spierspanning en verbetering van de doorbloeding waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

Psychocare heeft hiervoor het oplaadpunt voor mensen in het leven geroepen. Hiervoor maken wij gebruik van een luxe massagestoel in combinatie met een VR-Bril met virtual reality beleving of ontspanningsmuziek via de koptelefoon. Het doel is een totale ontspanningservaring waardoor je weer opgeladen en ontspannen de dag kan voortzetten.

Het oplaadpunt voor mensen is laagdrempelig en zeer effectief.

 

Wilt u alvast een afspraak maken, klik dan hier.

Kosten € 30,00 per oplaadmoment. Informeer naar de vergoedingsmogelijlkheden.

 

De stoel

We maken gebruik van een zeer luxe next-level massagestoel met “wow-factor”.

De massage technieken van de stoel zorgen voor een rustgevende ervaring doordat de spieren op vele plaatsen aangezet worden om te ontspannen. De verschillende technieken zorgen voor die ontspanning. De stoel is voorzien van airbags. Deze airbags werken dmv drukopbouw wat vooral gericht is op de afvoer van afvalstoffen. Waardoor de spieren vitaliseren.

Er zijn in totaal 12 ontstpanningsprogramma’s mogelijk. De stoel kan in een zittende en liggende positie worden ingesteld.

De effecten van deze massage:

▪ Activeert stofwisseling

▪ Zorgt voor stress reductie

▪ Bevordert afvoer afvalstoffen

▪ Positief effect op het emotioneel welzijn

▪ Verbetert & stimuleert bloedsomloop

▪ Zorg voor ontspanning van de spieren

▪ Positief effect op nek-, schouder & rugklachten

Verbetert & stimuleert bloedsomloop, ontspanning van lichaam en geest, stressreductie, angstreductie, activatie stofwisseling, energie-opwekkend, vermindering van psychische en fysieke klachten, versterken immuunsysteem

Verzuimpreventie !

Met een massagestoel wordt ingespeeld op het vroegtijdig voorkomen van verzuim van medewerkers. Statische belasting kan leiden tot KANS (klachten arm nek schouder), hoofdpijn en lage rugklachten door hoge spierspanning.

In de massagestoel worden de spieren van de nek en rug met behulp van luchtdrukkussens gemasseerd en gekneed totdat er een weldadige ontspanning van de spieren optreedt.

In 15 minuten tijd verbeteren de doorbloeding en de stofwisseling al en worden afvalstoffen afgevoerd. Dit geeft ontspanning van de spieren, vermindert het gevoel van stress en heeft een positief effect op nek-, schouder- en rugklachten en bovenal op je welzijn en gemoedstoestand.

Ons oplaadpunt voor mensen is door de laagdrempeligheid, de relatief lage kosten en de inzet op preventie voor ziekteverzuim zeer interessant voor werkgevers. Het kost weinig tijd en je kan plaatsnemen op ieder wenselijk moment.

Wat wordt er gemasseerd?

De massage is vooral gericht op massage van nek, schouder, rug, billen, kuiten en voeten. Daarnaast is de stoel voorzien van een arm- en handmassage.

Wat doet de massagestoel

Voorafgaand aan de massage scant de stoel de gebruiker op lengte, zodat de massage altijd op de juiste hoogte begint. De massagestoel past een combinatie toe van diverse massagetechnieken en kent diverse automatische massageprogramma’s.

De handmatige modus geeft de gebruiker de mogelijkheid om zelf de plaats, intensiteit en vorm van de massage te kiezen. De massage gebeurt d.m.v. Luchtdrukkussens.

Zorgen en stress echt helemaal loslaten

VR-beleving

Deze optie is tijdelijk niet beschikbaar, maar verwachtten wij weer in het najaar van 2024.

Ons oplaadpunt voor mensen maakt voor een totale ontspannings- en oplaadbeleving gebruik van een virtual reality bril. Deze wordt zet als hulpmiddel om stressklachten te verlagen. Het programma is oorspronkelijk ontwikkeld voor en door patiënten en zorgprofessionals als antwoord op klachten zoals stress, angst, slapeloosheid en somberheid.  Deze wordt ook ingezet als ontspanningstool t.b.v. vitaliteit en burn-out preventie.Tevens kan dit ook worden ingezet tegen pijn en lichamelijk ongemak.

Deze tool kan worden ingezet als aanvulling op maar ook in plaats van ontspanningsoefeningen. Het kost de gebruiker weinig tijd en moeite en het effect is groot. Het brengt een positieve afleiding en remt de continue maalstroom van piekergedachten af.

Gebruikers worden meegenomen naar prachtige virtuele natuurwerelden met begeleidende ontspanningsmuziek of ademhalingsoefeningen.

 Combi massagestoel en VR-beleving : OPLAADPUNT VOOR MENSEN

In combinatie met de massage van de stoel zorgt de VR Bril voor een persoonlijk rust-moment, totale ontspanning en wordt jouw accu binnen no-time weer opgeladen.

Oplaadpunt voor mensen is een onderdeel van Psychocare Venlo. Hierbij maken we gebruik van een volautomatische zeer comfortabele massagestoel die de gebruiker een schouder, rug, billen, been, armen, handen en voeten massage geeft, waarbij verschillende massage technieken worden gebruikt. Daarnaast wordt de Virtual Reality bril ingezet om een totale ontspanningsbeleving te kunnen ervaren.

De voordelen van de V-Relax in combi met de massagebehandeling :

–       Je gaat je binnen no-time weer ontspannen en vitaal voelen

–       Je ervaart meer energie, je voelt je opgeladen

–       Je zult effectiever en efficiënter kunnen werken

–       Werkt preventief tegen stress- en burn-outklachten

–       Werkt preventief tegen allerlei ziekten en kwaaltjes omdat het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd en je immuunsysteem wordt versterkt.

De massagestoel is laagdrempelig, het kost weinig tijd, je kan plaatsnemen op ieder wenselijk moment.

Ons oplaadpunt voor mensen is door de laagdrempeligheid, de relatief lage kosten en de inzet op preventie voor ziekteverzuim zeer interessant voor werkgevers.

Sceptisch

De massagestoel heeft in de afgelopen jaren een sterke technologische ontwikkeling doorgemaakt. Waren veel mensen in het verleden sceptisch over het gebruik van een massagestoel (de massages waren hard en onplezierig), nu ervaren gebruikers de massagestoel als een welkom moment van ontspanning om stijfheid van spieren te verminderen. De stoel is comfortabel en werkt met airbags. De intensiteit is in te stellen naar persoonlijke wensen en voorkeuren. Het effect van de massage is direct merkbaar en de de tijdsduur is slechts een half uur.

Massagestoel als Arbo voorziening

Ontspanning in een massagestoel levert een bijdrage om medewerkers gezond en productief te houden. Lichaam en geest staan niet los van elkaar.

De ervaring leert dat de massagestoel uitstekend ingezet kan worden in het kader van preventieve gezondheidszorg. En juist het laatste is een mooie link naar de oorsprong van massage: het brengen van een lichamelijke en geestelijke ontspanning, nog voordat lichamelijke klachten zich voor gaan doen.

Naast positieve gebruikerservaringen is de massagestoel een product dat wetenschappelijk aanbevolen wordt. De afdeling Kinesiologisch Onderzoek van de Faculteit Geneeskunde aan de Universiteit van Valencia heeft de positieve effecten van massagefauteuils op de rugspieren onderzocht en vastgesteld.