Hulp bij ontslag

Hulp bij ontslag

Ontslag is, samen met het overlijden van een naaste of dierbare en echtscheiding, één van de meest stress veroorzakende gebeurtenissen. De laatste jaren hebben velen met ontslag en reorganisatie te maken, mede door de crisisperiode. Ontslag kan tot psychische problemen leiden, met name depressie komt veel voor. De manier waarop het ontslag verloopt, speelt daarin een grote rol. Psychocare Venlo biedt hulp bij ontslag.

Ik ben mijn baan kwijt, wat nu?

Of ontslag tot depressie of andere aanhoudende klachten leidt, hangt ook van de werknemer zelf af. Vrijwel iedereen die de klap niet heeft zien aankomen, zal in eerste instantie de grond onder de voeten voelen wegzakken. Maar de één zal daarna snel overeind krabbelen en doorgaan met zijn leven, waar de ander die zich als slachtoffer ziet, blijft hangen in protest, woede, wrok, schaamte en gevoelens van nietigheid en waardeloosheid en uiteindelijk depressie.

Hulp bij ontslag

U bent ontslagen…Schrik, onbegrip, boosheid maar ook verdriet. Een begrijpelijke reactie, want vaak is het een onverwachte gebeurtenis. Soms resulteert een ontslag in een depressie. Psychocare Venlo helpt u graag op weg om deze ingrijpende gebeurtenis te verwerken en het vertrouwen in de toekomst te vergroten. Belangrijk is om ruimte te geven aan al uw emoties die hiermee gepaard gaan.

Als het ontslag traumatisch is en het niet goed lukt dit te verwerken, kan EMDR een uitkomst bieden. Ook cognitieve gedragstherapie kan zeer zinvol zijn om de niet-reële overtuigingen in kaart te brengen.

Wie zijn wij?

Psychocare Venlo is een kleinschalige psychologenpraktijk, sinds 2005 gevestigd in Tegelen. Er zijn twee psychologen werkzaam, Claudia en Sylvia. Persoonlijke aandacht, betrokken professionaliteit, resultaatgerichtheid en laagdrempeligheid staan hierbij voorop.

Andere psychologische problemen?

Wilt u meer informatie of zoekt u hulp in de volgende gevallen?

Hulp bij stress | Hulp bij verlies | Hulp bij piekeren | Hulp bij ontslag | Relatietherapie | Hulp bij negatief zelfbeeld | Hulp bij traumaverwerking | Hulp bij beschadigd vertrouwen

Wij helpen u graag verder!