Wij zijn verheugd aan u voorstellen Kim Teeuwen, de hypnotherapeut die vanaf oktober aan onze praktijk verbonden is.

Wij wensen Kim veel succes en werkplezier !

Ze stelt zich graag aan u voor :

Ik ben Kim Teeuwen.

Ik hou van het leven en van mensen. Iedere dag ben ik me bewust van de rijkdom in mijn eigen leven. Een leven waarin ik mijn eigen keuzes maak en mensen ondersteun in hun groei naar een bewuster bestaan. Een aantal jaren geleden, heb ik de keuze gemaakt om te stoppen in het bedrijfsleven. En de opleiding tot psychosociaal lichaamsgericht hypnotherapeut te gaan volgen. Een aantal heftige gebeurtenissen in mijn leven, hebben mij teruggebracht naar mijn innerlijke waarde. Een burn-out heeft ervoor gezorgd dat ik mijn kracht moest hervinden om de kloof tussen mijn gevoel en verstand te herstellen. Het was het begin van mijn groei naar de mens en therapeut die ik nu ben. Twee jaar geleden ben ik mijn eigen praktijk begonnen en vanaf half oktober 2023 ben ik ook werkzaam bij Psychocare. Op de donderdag in Tegelen en de vrijdag in Blerick.

Wat is hypnotherapie en hoe werkt het?

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie. Het is een therapie, waarbij trance gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Je bereikt zo delen van jezelf waar je met je rationele bewustzijn geen toegang toe hebt. In hypnotherapie kunnen onbewuste processen bewust gemaakt. Tijdens een sessie, kun je, als jij je daarvoor openstelt, in lichte trance worden gebracht.
De gewone waaktoestand (als je “gewoon” wakker bent) wordt in hoge mate bepaald door conditionering: Je gedachten volgen meestal vaste routes. Deze denkpatronen kunnen soms te beperkt zijn om oplossingen voor problemen te ontdekken en te ervaren.
In een trancetoestand is jouw gebruikelijke patroon van mentale associatie tijdelijk onderbroken of opgeschort. Hierdoor ontstaat er openheid, ruimte in je geest. Trance is een andere bewustzijnstoestand. Als je luistert naar muziek, mediteert, dagdroomt of bijna in slaap valt, dan kun je ook in een bepaalde trance geraken. Bij hypnotherapie kom je ook in een trance terecht die gebruikt kan worden bij het oplossen van je probleem. Zo’n andere bewustzijnstoestand biedt namelijk meer openheid waardoor jij optimaal jouw eigen zelfhelend vermogen kan inschakelen.
Deze openheid maakt het mogelijk om nieuwe wegen te vinden, nieuwe dingen te ontdekken, andere bronnen aan te boren, iets nieuws te ervaren. Ik begeleid je hierbij op een ontspannen en vertrouwde wijze. Liefdevol en zonder oordeel, persoonlijk en betrokken. Stap voor stap in jouw tempo.

Ik kijk ernaar uit om samen met jou op onderzoek uit te gaan en jouw belemmeringen om te zetten in jouw kracht.