Mijn naam is Cigdem Cinar ,

Ik ben een vaktherapeute met gedegen ervaring. Ik heb jaren gewerkt in de acute psychiatrie. Ik heb veelal cliënten kortdurend behandeld altijd met enorm veel plezier en passie. Door mijn werkervaring binnen de acute psychiatrie is mijn interesse gegroeid in de preventieve zorg. Zo heb ik scholing gehad in Mindfulness Based stress reduction (aandachtstraining) en Acceptince Commitment Therapy wat mijn inziens heel goed bij kan dragen aan deze preventieve zorg. Het zorgt voor meer psychische flexibiliteit in een leven waar we te dealen hebben met veel ongemakken.

Op school leren we niet hoe we met moeilijkheden uit het leven zoals verlies en ziekte om kunnen gaan. Als therapeute heb ik ervaren hoe mooi het is hier een rol in te spelen en mensen vaardigheden te leren hoe ze anders met de grillen uit het leven om kunnen gaan en dat wel door middel van kunst en creativiteit.

Persoonlijk vindt ik het erg belangrijk om mij fris in het vak te houden. Ik volg regelmatig diverse trainingen en cursussen. Binnenkort start ik een opleiding EMDR. Ik hoop dit in het jaar 2023 in de praktijk toe te kunne passen en mogelijk te combineren met vaktherapie. Ik ben verder geregistreerd bij het Kwaliteitsregister voor vaktherapeuten en lid van de Nederlandse Vereniging voor Beeldende therapie (NVBT). Ik heb intervisie en supervisie gevolgd.
Ik kijk er naar uit om bij Psychocare Venlo te starten om mensen te begeleiden bij het ontwikkelen van meer veerkracht!