Nieuwe medewerkers ter versterking van team Psychocare Venlo

Sinds deze zomer hebben wij ons team versterkt. Dit om onze cliënten en opdrachtgevers nog beter van dienst te kunnen zijn en de wachtlijsten die zijn ontstaan voor een deel te kunnen wegwerken. Wij zijn hartstikke blij en dankbaar te kunnen samenwerken met deze twee ervaren, enthousiaste en gedreven toppers.

Graag stellen zij zich aan u voor :

Tessie van der Coelen, backoffice-manager

Vanuit mijn achtergrond als socioloog hebben trends in menselijk gedrag altijd mijn interesse: waarom zien we op een bepaald moment op een bepaalde plek een bepaald fenomeen? Momenteel ben ik vooral geïnteresseerd in het vraagstuk stress, burnout, angst en paniek.

Het kijken naar dit vraagstuk vanuit het psychologisch perspectief begon me echter ook steeds meer te boeien. Daarom besloot ik een opleiding tot psychosociaal therapeut te volgen, die inmiddels in volle gang is. Mijn drijfveren als (toekomstig) therapeut zijn het geven van inzicht in het ontstaan van patronen en het vergroten van het vertrouwen en de zelfredzaamheid van de cliënt. Het begeleiden van dit veranderingsproces is het mooiste wat er is.

Ik ben bij Psychocare momenteel vooral verantwoordelijk voor het office management en zal langzaam steeds meer therapeutisch werk gaan verrichten.

Gé Kusters, systeemtherapeut 

Ik ben Gé Kusters en sinds 9 juli 2021 als zelfstandig systeemtherapeut werkzaam bij Psychocare Venlo.
Mensen ontwikkelen zich in relatie tot elkaar, er ontstaat een levensverhaal. Een systeemtherapeut kijkt met u naar dit verhaal en gaat samen met u onderzoeken waar u  mogelijk kwetsuren hebt opgelopen. Systeemtherapie is een behandeling waarbij de mensen om je heen ook betrokken kunnen zijn. Het doel van deze therapie is om interpersoonlijk gedrag te veranderen, bijvoorbeeld onderlinge ruzies. Daarnaast kan het helpen om anders te gaan denken over elkaar. Je leert bijvoorbeeld minder negatief over een ander te denken.

Systeemtherapie kan ook individueel ingezet worden. Het gaat dan over de relatie tot jezelf, je eigenwaarde, wat ben je over jezelf gaan geloven.
Welke waarden en normen heb je meegekregen als kind in je gezin van oorsprong en welke overlevingsstrategieën en gedragspatronen heb je ontwikkeld? En zijn deze nog helpend voor je in het hier en nu.
Binnen deze therapie kijken we ook naar wat je hebt geleerd op het gebied van intimiteit en hechting en welke rol dit mogelijk speelt in je huidige relaties.

Systeemtherapie is een vakgebied dat voortdurend in ontwikkeling is. Door middel van supervisie, intervisie en het volgen van nascholing hou ik mijn gereedschapskist in orde.

Graag ga ik het proces met u aan om u vragen te beantwoorden.

Ik doe dit met passie en respect.

Wij wensen Gé en Tessie veel succes en veel werkplezier binnen Psychocare Venlo !