GOEDE VOORNEMENS – Hoe houd je ze wèl vol ?

Het is alweer 9 januari 2020. Grote kans dat je voor dit nieuwe jaar een paar goede voornemens had, maar niet hebt volgehouden.

Vandaar dat we wat tips hebben verzameld hoe je jouw goede voornemens wel vol kunt houden.

MAAK ER NIET TE VEEL

Wil je afvallen, minder drinken, én stoppen met roken? Dat zijn prima voornemens maar je legt de lat wel hoog voor jezelf. Begin met 1 ding dat je echt wilt veranderen, zodat je dit ook al je aandacht kan geven.

STEL KLEINERE, REALISEERBARE DOELEN

Bijvoorbeeld als je meer wilt gaan sporten. Je hoeft niet meteen elke dag in de sportschool te gaan staan. Begin met twee dagen in de week. De kans dat je dit volhoudt is vele male groter!

BELOON JEZELF!

Spreek van te voren af hoe je jezelf beloont. En stel die beloning niet te lang uit.

WEET DAT HET EVEN DUURT VOORDAT JE EEN NIEUWE GEWOONTE HEBT AANGELEERD

Houd er rekening mee dat het veranderen van gedrag training vergt. Gemiddeld duurt het zo’n 3 maanden voordat je een nieuwe gewoonte hebt aangeleerd. Geef jezelf die tijd. Een keer terugvallen is overigens niet dat alles tevergeefs was. Begin de volgende dag opnieuw.

FORMULEER POSITIEVE DOELEN

Zeg dus niet: ik ga doordeweeks nooit meer chips meer eten. Maar zeg dan: doordeweeks snack ik gezonde rauwkost. Positief geformuleerde doelen zijn eenvoudiger te behalen!

Meer weten, of begeleiding nodig bij jouw nieuw gestelde voornemens? Maak gerust een afspraak met een van onze therapeuten.