Vitaliteitsscan – Check je vitaliteit met de bodycheck

U wilt zich vast vitaal en energiek voelen. Een gezonde balans ervaren op het gebied van ontspanning, voeding en beweging.

Psychocare Venlo kan u hierbij ondersteunen.

Wilt u weten hoe gezond en vitaal u bent en of u een goede leefstijl leidt? Wordt u niet uitgerust wakker of kunt u slecht ontspannen? Heeft u overgewicht? Last van een opgeblazen gevoel of vage klachten? Boek dan een preventief vitaliteitconsult bij Psychocare Venlo en doe de vitaliteitsscan! De juiste combinatie van bewegen, gezonde voeding, werk en ontspanning. Een programma dat 100% is afgestemd op uw lichamelijke en geestelijke mogelijkheden. Check je vitaliteit nu!

Vitaliteitsscan

Met de vitaliteitsscan of ook wel bodycheck genoemd meten wij uw algehele mentale en fysieke gezondheid en krijgt u een persoonlijk advies met aanbevelingen voor een gezonde leefstijl. Een totale scan die u helpt op een efficiënte manier uw leefstijl te verbeteren. Wij maken gebruik van de nieuwste methoden van de Check Medical Sport van Wegamed Essen.

Hoe werkt de bodycheck?

De bodycheck zelf duurt slechts 8 minuten. Het enige wat u hoeft te doen is schoenen uit te trekken. Aanvullend volgt de uitslag met korte uitleg over de meetresultaten. U krijgt daarop een advies op maat in de vorm van een vitaliteitsplan. Van daaruit is er de mogelijkheid om nog dieper op de zaken in te gaan en een begeleidingstraject aan te gaan.

Check Medical Sport is de meest complete preventieve lifestylescan

De Check Medical Sport is een geavanceerde, wetenschappelijk bewezen leefstijltest. Voor de ontwikkeling van dit concept is de meetmethode van partner Wegamed uit Essen Duitsland, als basis genomen. Het is onderzocht en gevalideerd door diverse universiteiten en professionele sportorganisaties als AC Milaan, FC Keulen, Bayer Leverkusen, Formule I, Mc.Enroe Tennis Academy. Met de input van de eigenaar van Wegamed (de arts Peter Mölleney) en diverse research instituten en deskundigen uit Nederland, Duitsland en China is Check Medical Sport, het concept voor het meten, optimaliseren en monitoren van vitaliteit ontwikkeld.

Aangevuld met waardevolle elementen uit de westerse en oosterse geneeskunde is een krachtig meetinstrument ontstaan dat automatisch gevalideerde aanbevelingen genereert. De meting wordt gecombineerd met vragenlijsten over medische historie en leefstijl en persoonlijke leefstijl coaching.

Wat wordt er precies gechecked met de vitaliteitsscan?

  • Algehele psychische en fysieke gezondheid
  • Het functioneren van spieren, gewrichten en organen
  • De energiereserves en het vermogen van het lichaam om deze te gebruiken
  • Het niveau van verzuring en het vermogen van het lichaam om dit te neutraliseren
  • Voedingsstoffen, vitamines, mineralen, sporenelementen
  • BMI (Body Mass Index)
  • Trainingshartslagzones

Persoonlijk advies voor gezonde voeding, beweging en ontspanning

De meetresultaten laten een goed beeld van uw gezondheid zien en geven specifieke aanbevelingen. En dat gaat niet alleen over bewegen maar ook over wat u zou moeten eten en drinken. Een totale scan die u helpt op een efficiënte manier uw leefstijl te verbeteren. Het ondergaan van de Check Medical Sport test is zonder enig risico. De Check Medical Sport is echter geen vervanging voor een behandeling bij een arts of specialist. Wanneer u problemen met uw gezondheid heeft, raadpleeg dan altijd een arts.

U kunt een vitaliteitsscan los boeken of als onderdeel binnen een therapietraject inzetten. Kosten zijn gelijk aan een normale sessie van ca 50 minuten, € 95,00.

Vragen of meer informatie?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.