Laatst vroeg iemand terloops “Wat is geluk”. Vaak zien we in onze praktijk mensen die als doel gesteld hebben “ik wil me weer gelukkig voelen”. Maar wat is dat dan precies “je gelukkig voelen?”.

Goed om jezelf die vraag te stellen. “Wat is geluk voor mij?”. Het is een vaag begrip en iedereen zal dit anders invullen.
Volgens mij zit geluk vooral in de kleine dingen, schijnbaar onbelangrijke, dagelijkse dingetjes in het leven. Soms kan je het gevoel overvallen van serene rust, tevredenheid, lichtheid. Dat zijn de momenten wanneer je volledig met al je aandacht in het hier en nu vertoeft. Opeens voel je de warme nazomerzon op je huid, een frisse bries speelt met je haren, je ruikt het net gemaaide goudgele zomer gras in de berm, je hoort in de verte een hondje blaffen. Opeens ben je je volledig bewust van al het moois om je heen, de geuren, kleuren en de schoonheid van de natuur. Je wordt even geraakt op een volledig onverwacht moment en je ervaart dan een gevoel dat alles op zijn plats valt in volledige harmonie. Dat is geluk voor mij.

En dan de wetenschap dat dit gevoel van geluk altijd en overal voor handen is, wanneer je maar wilt. Je kunt je deze geluksmomenten laten “overkomen” maar je kunt dit ook sturen. Door even te vertragen, even stil te staan bij het huidige moment en met een kinderlijke nieuwsgierigheid de dingen tegemoet te treden. Op deze manier is geluk dus een keuze. Hoe heerlijk is dat ?
Wil je onderzoeken wat geluk voor jou is en hoe je dat kunt realiseren? We gaan graag samen met jou op zoek naar jouw geluk!

Meer weten? neem gerust contact op!