Zomer, vakantietijd. Voor velen eindelijk tijd om tot rust te komen, bij te tanken. Letterlijk even afstand nemen door weg te gaan, een reis te maken. Hoe zorg je ervoor dat je echt ontspant en opgeladen wordt om na je vakantie weer met frisse zin te beginnen?

Een paar tips om te ontspannen tijdens de zomer

Stop echt met werken, zet de telefoon uit, regel vervanging, informeer je contacten dat je er even tussenuit bent. Zet de afwezigheidsassistent aan in je email programma. En check niet stiekem je mail tussendoor. Vele dingen kunnen echt nog wel even blijven liggen!

Neem je rust, maar wissel ook af met activiteiten en matige inspanning. Let er vooral op voldoende te bewegen, wandel, fiets, zwem. Vertoef dagelijks in de buitenlucht, zoek de natuur op. Neem de natuur in je op, kijk, ruik, ervaar de mooie dingen om je heen.

Pak gerust dat terrasje of feestje

Pak gerust dat terrasje, dat feestje, dat etentje maar zorg ook dat je dagelijks gezonde voeding tot je neemt en drink veel water! Neem voldoende tijd om te lummelen, even niks doen, je even vervelen, dat mag. Ga eens iets doen wat je normaal niet zo snel zou doen, even uit je comfort zone. Bezoek bijvoorbeeld eens een leuk museum of daag jezelf uit om iets sportiefs te doen. Wij wensen iedereen een fantastische zomervakantie!