10 tips tegen somberheid. Hoe kom ik van mijn sombere buien af?

Iedereen is wel eens somber of verdrietig. Die gevoelens horen nu eenmaal bij het leven. Gelukkig kunt u met die tips voor verandering zorgen. Wij geven u 10 tips om van sombere buien afkomen?

Tips tegen somberheid

  1. Ga de natuur in, maak een wandeling en concentreer je op wat je ziet om je heen!
  2. Zet je favoriete muziek  hard op en ga even goed dansen, dan stroomt je energie weer en voel je je heel anders.
  3. ‘Alles waar je energie in stopt groeit’. Als je continu tegen jezelf zegt ‘Oh, ik voel me niet lekker, ik ben depressief, ik voel me zo slecht…’ en woorden van gelijke strekking, krijg je vanzelf datgene waar je energie in stopt. Je vóélt je inderdaad somber en down. Focus dus op fijne dingen, fijne gedachten, maak jezelf desnoods wijs dat je je goed voelt. Dan groeit dát! De wet van de aantrekking!
  4. Sta jezelf toe je ellendig te voelen. Is soms heerlijk om eens een flinke portie zelfmedelijden te hebben. Het helpt je om jezelf serieus te nemen, je leven weer op waarde te schatten en je geeft jezelf de vrijheid om te voelen wat je voelt. Ga er eens lekker voor zitten. De lading vermindert vanzelf door het toe te laten ipv te vechten!
  5. Een ontspanningsmassage, voetreflexzonebehandeling, voetenbandje, sauna. Je zelf even heerlijk verwennen.
  6. Een visualisatie oefening waarbij je je met alle zintuigen voorstelt dat je op een heerlijke plek bent, b.v. op het strand of in de natuur. Visualiseren werkt!
  7. Iets extra aardigs doen voor een ander. Geven maakt je blij! Een kaartje, een kleinigheidje als waardering, of zomaar!
  8. Tel je zegeningen. Maak b.v. een dankbaarheidslijstje. Waar ben je dankbaar voor? Wat gaat goed in je leven, waar ben je tevreden mee? 3. Als het me niet helpt om mijn zegeningen te tellen dan probeer ik de somberte te aanvaarden door dat gevoel toe te laten. Niet het ertegen vechten, niet het ervoor vluchten, maar het doorléven geeft me dan inzicht in waar mijn gevoelens vandaan komen. En dat geeft me dan weer de kracht om mijn gedachten om te buigen naar helende gedachten.
  9. Sport, met name hardlopen is bewezen effectief tegen depressies.
  10. Besef alles komt en gaat, ook het sombere gevoel verdwijnt weer. Gevoelens komen en gaan.

Contact opnemen?

Heeft u nog vragen of wilt u ons graag telefonisch spreken? Dat kan. Neem vrijblijvend contact op met ons. Bekijk ook eens de volgende pagina’s: