Therapie Venlo

U wilt zich beter voelen? Vitaler? Meer ontspannen? Positiever? Vrolijker? Zorgeloos? Energiek?

Dan is het zinvol om een therapietraject aan te gaan, om u hierbij te begeleiden.

Op zoek naar een therapeut in de regio Venlo? Bij Psychocare Venlo kunt u therapie volgen als u te maken heeft met verschillende psychische klachten. Mensen vragen zich zelf wel eens af, ‘wanneer en waarom zou ik in therapie gaan en wat is in therapie gaan dan precies?’ Als u herhaaldelijk tegen dingen aan loopt en wilt veranderen. Of wanneer u belemmerd wordt in het geluk of functioneren en het u niet lukt om dat zelf te veranderen. Kortom, wanneer u (psychische) klachten heeft die u graag opgelost wilt hebben. Wanneer u het gevoel hebt vast te lopen, het even niet meer weet of het niet meer ziet zitten. Als u een aantal dingen niet verwerken kan, er veel gebeurd is in korte tijd.

De therapeuten Claudia en Sylvia in Venlo helpen u graag verder. U kunt bij Psychocare Venlo terecht voor onder andere relatietherapie, psychodynamische therapie, NLP, EMDR, burnoutbegeleiding, en cognitieve gedragstherapie.

De betekenis van ‘in therapie gaan’

Wat betekent in therapie gaan dan precies? Met in therapie gaan of in behandeling gaan is het de bedoeling om een gezondheidsprobleem met name op psychisch vlak van een persoon op te lossen. U krijgt zicht en grip op achterliggende patronen en gedachten. Bij therapie hebben we het dus niet alleen  over ‘je verhaal doen’, ‘frustraties spuien’ of ‘meedenken’, maar over gedrag waar u geen grip op hebt en u ook geen raad mee weet, wat het u moeilijk maakt om te veranderen. De meest voorkomende cliënten die therapie volgen zijn gewone mensen die worstelen met alledaagse, menselijke problemen, zoals somberheid, spanningen en stress, angst, trauma, en bijvoorbeeld relatie problemen. Je kan in therapie gaan om een klankbord te hebben, te reflecteren en inzichten verschaffen, daarnaast is de therapie die Psychocare Venlo biedt gericht op resultaten en oplossingen vinden voor de problemen die er spelen. Onder begeleiding van de therapeut gaat u aan de slag om uw doelen te bereiken. Dit vergt een actieve houding in uw eigen herstelproces.

Complementaire Psychotherapie bij Psychocare Venlo

Complementaire psychotherapie is een effectieve gespreksbehandelmethode voor psychische stoornissen en problemen en bestaat uit een combi van diverse behandelmethodes die op elkaar afgestemd zijn of elkaar aanvullen. De gesprekken tussen de cliënt(en) en de deskundige therapeut staan centraal. De cliënt kan een individu, een (echt)paar, een jongere, volwassene of oudere zijn. Complementaire psychotherapie kan helpen een groot aantal specifieke problemen en symptomen oplossen.

Herkent u zich in de volgende problemen of klachten?

De klachten en de problemen die wij vaak tijdens therapie behandelen zijn:

 • Laag zelfbeeld, gering gevoel van eigenwaarde
 • Gebrek aan assertiviteit en zelfwegcijferend gedrag
 • Angststoornissen (bv.PTSS; fobieën; paniekstoornis; gegeneraliseerde angst, faalangst, sociale angst)
 • Paniekaanvallen
 • Overmatig piekeren
 • Hyperventilatie
 • Relatieproblemen
 • Hooggevoeligheid
 • Psychosomatische stoornissen
 • Burn-out
 • Stress Klachten
 • Slapeloosheid
 • Prikkelbaar en snel geïrriteerd zijn
 • Onzekerheid en faalangst
 • Staat uw probleem er niet bij? Informeer dan toch naar de mogelijkheden, vaak is er meer mogelijk dan u in eerste instantie misschien denkt.

Op zoek naar een therapeut in Venlo?

De complentaire psychotherapeuten Claudia en Sylvia zijn al sinds 2005 werkzaam bij Psychocare Venlo. Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en laag- drempeligheid staan voorop. Met meer dan 12 jaar therapeutische ervaring in de praktijk bieden zij nog steeds met veel enthousiasme, plezier en passie psychologische hulpverlening en ondersteuning.

Zij steunen, luisteren met aandacht, geven de juiste feedback en zorgen voor een positieve ervaring voor hun clienten. Deze onderdelen bieden de basis van een ‘geslaagde therapie’.

Soorten therapie Psychocare Venlo

Psychocare Venlo past o.a. de volgende therapie soorten toe, een greep uit de mogelijkheden:

Wilt u meer weten over onze therapeuten in Venlo?

Als u graag meer wilt weten over “in therapie gaan” of als u een andere specifieke vraag heeft, neem dan contact op of maak direct een afspraak met één van de psychologen Claudia of Sylvia.