NLP behandeling

NLP behandeling

NLP staat voor neuro linguïstisch programmeren. In de NLP wordt er van uit gegaan dat elk ongewenst gedrag bij jezelf te veranderen is. Alles komt voort uit overtuigingen. Een overtuiging is niets meer dan iets wat je ooit voor waar hebt aangenomen en waar je naar bent gaan handelen. Je kunt dus ook zomaar op een ander moment in je leven iets nieuws, iets anders voor waar aannemen : je nieuwe gewenste overtuiging die je niet belemmert in je doen en laten.

Via NLP leer je ook eenvoudig hoe je de wereld waarneemt en dat dit bij iedereen weer anders is. Door simpelweg op een andere manier tegen de dingen aan te kijken, kunnen problemen worden opgelost. We gebruiken diverse technieken uit NLP ook om mensen te helpen hun doelen te bereiken, of dit nu stoppen met roken is, afvallen, of bijvoorbeeld assertiever worden.

Met andere woorden: NLP kun je zien als een verzameling technieken en oefeningen die ingezet kunnen worden om een probleemsituatie te onderzoeken en aan te pakken. Het is een zeer oplossingsgerichte therapievorm.

Hoe werkt het ?

De NLP methode en denkwijze is geïntegreerd in de behandeling. . Dit zijn praktische doelgerichte oefeningen die er  o.a. voor zorgen dat de kijk op bepaalde situaties verandert en dat men b.v. in contact komt met innerlijke vaardigheden om bepaalde doelen te bereiken. Je werkt dus doelgericht, resultaatgericht.

Stap voor stap leer je hoe je zelf invloed kunt hebben op je eigen denken, voelen en handelen, i.p.v. zelf slachtoffer te zijn van de omstandigheden. Je leert bewust je eigen verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. NLP richt zich dus op de waarneming van een probleem. Iedereen heeft een eigen beeld van de werkelijkheid, dat voortkomt uit eerdere ervaringen. Bij NLP leer je hier inzicht in te krijgen. En door dat inzicht kun je nieuwe keuzes maken die leiden tot een andere kijk op de situatie. De blik van de cliënt wordt als het ware verruimd. Binnen de NLP behandeling die Psychocare aanbiedt  is er geen vast behandelprotocol.

Waarvoor kun je het gebruiken?

Het meest effectief werken NLP technieken bij vastomlijnende problematiek. B.v. bij relatieproblemen, trauma’s, angst en conflicten. Bij dieperliggende zwaardere problematiek is NLP alleen niet altijd voldoende en is een andere aanpak daarnaast wenselijk, zoals EMDR, cognitieve gedragstherapie, etc.

NLP wordt doorgaans ervaren als een zeer prettige manier van behandelen. Het bewijs dat therapie niet persé zwaar hoeft te zijn maar ook vervullend en leuk voor de betrokkene. NLP wordt gezien als positieve therapie en soms als een wondermiddel. Psychocare Venlo maakt gebruik van methodes uit de NLP die hun effectiviteit hebben bewezen, maar kijkt ook naar het grote geheel. Met andere woorden: je kan niet alleen door positief denken een probleem oplossen, we bekijken alle facetten van het verhaal. Erkenning van de klachten en het probleem horen daar ook bij.

Wilt u meer weten, of een afspraak maken, klik dan hier.