Trauma Release Therapie

Vanaf heden bieden wij Trauma Release Therapie. TRE® (Tension & Trauma Releasing Exercises) is een methode die helpt diepliggende spierspanning, veroorzaakt door inspanning, stress of trauma, los te laten. Door middel van een natuurlijk trilmechanisme in spier- en bindweefsel wordt spanning afgevoerd en zal er weer ruimte komen voor herstel en veerkracht.

Trauma is een onverwerkte gebeurtenis uit het verleden. Trauma kan diep verankerd zitten in ons onderbewuste en in ons lichaam, hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan, zowel fysiek als mentaal en het kan ons beperken in ons dagelijks functioneren.

Trauma Release en Breathwork kunnen hierbij ondersteuning bieden, diepere lagen van jezelf worden aangeraakt.

Trauma Release

Dit is een lichaamsgerichte methode om op een natuurlijke manier spanningen in het lichaam los te laten. Door specifieke oefeningen te doen, wordt het natuurlijke mechanisme van het lichaam getriggerd. Hierdoor kunnen spanningen losgelaten worden en kom je weer terug in de oorspronkelijke ontspannen staat.

Wij combineren Trauma Release met ademwerk

Breathwork

Door gericht en intensief te ademen begeleid met intense muziek wordt het lichaam getriggerd en kom je in contact met je lichaam en je diepste kern, zo kan er een verwerkingsproces op gang komen. Je gaat als het ware als “toeschouwer” terug naar een vroegere herinnering/gebeurtenis en kunt dit zonder oordeel gadeslaan. In je lichaam opgeslagen trauma en spanning kan nu losgelaten worden in een veilige en ontspannen setting.

Dit geeft rust en ruimte.

Wil je meer weten over deze mooie techniek, neem dan contact met ons op.

Suzan Opdenberg is onze Trauma Release Therapeut. Zij kan u meer vertellen over deze vorm van lichaamsgerichte therapie.